PHILIPPIDES2
Η αυλαία του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ ανοίγει στις 28 Μαρτίου με την τέλεση του 36ου Ολυμπιακού Ράλλυ στην περιοχή της Ηλείας. Στον αγώνα, ο οποίος συγκέντρωσε 29 συμμετοχές, δίνουν το παρών 10 αθλητές του ΑΣΜΑ. Ας ρίξουμε μια ματιά στους αθλητές που θα εκπροσωπήσουν το σωματείο μας στον χωμάτινο αυτόν αγώνα.

Με το Νο1, ο Λάμπρος Κύρκος θα επιδιώξει να ξεκινήσει με το δεξί τη φετινή χρονιά σε έναν αγώνα τον οποίο δεν έχει κερδίσει στις δύο του επισκέψεις. Όπλο του θα είναι και φέτος το γνωστό Mitsubishi Lancer Evo IX, με το οποίο θα ακολουθήσει όλο το φετινό πρωτάθλημα. Ο Γιώργος Φιλιππίδης, με νέα ομάδα φέτος, δείχνει πιο αποφασισμένος από ποτέ για τη διεκδίκηση του φετινού τίτλου. Με το Mitsubishi Lancer Evo IX της SMSport σκοπεύει να κάνει δύο τις φετινές του νίκες, ύστερα από την επιτυχία του στην Κινέττα πριν λίγες ημέρες. Οι Κυπελλούχοι Χώματος του 2013, Κωνσταντίνος Χαλιβελάκης-Μάριος Τσαούσογλου με το λευκό Mitsubishi Lancer Evo IX έχουν ως στόχο τον τερματισμό στο πόντιουμ του αγώνα, ενός αγώνα ο οποίος δεν τους είναι παντελώς άγνωστος. Το 2013, είχαν επικρατήσει στο Ολυμπιακό Ράλλυ Σπριντ, το οποίο περιελάμβανε 3 περάσματα από την Ε.Δ. Φολόη. Στο πλευρό του Άρη Μαγιάφη (Mitsubishi Lancer Evo IX) θα βρεθεί η Ελένη Μαλακτάρη στον Πύργο. Η έμπειρη συνοδηγός έχει βρεθεί τρεις φορές στο συγκεκριμένο αγώνα, χωρίς όμως να έχει καταφέρει να ανεβεί στη ράμπα του τερματισμού. Από τον Πύργο θα ξεκινήσει η φετινή περιπέτεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ για τους Γιάννη Ζούνη-Ανδρέα Βίγκο! Ο εθελοντής πυροσβέστης θα οδηγήσει και φέτος το Subaru Impreza STi N12 και θέλει να επαναλάβει την περσινή του επιτυχία, έναν τερματισμό δηλαδή στην εξάδα. Επιστρέφει στο αγαπημένο του Ολυμπιακό Ράλλυ ο Νίκος Μυτιληναίος με Subaru Impreza. Πέρυσι είχε ολοκληρώσει πέμπτος, κάτι που θέλει να επαναλάβει και φέτος. Με το μικρό MG ZR 105 θα αγωνιστούν οι Στέφανος Θεοχαρόπουλος-Γιώργος Κότσαλης στον αγώνα. Ο οδηγός που ξεκίνησε την καριέρα του από τη Ρουμανία, έχοντας δίπλα του τον έμπειρο συνοδηγό θα επιδιώξει να πλασαριστεί στην πρώτη τριάδα της Α5, στην οποία συμμετέχουν 7 πληρώματα.

Το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) εύχεται καλή επιτυχία στους αθλητές της αλλά και σε όλα τα πληρώματα που θα συμμετάσχουν στο Ολυμπιακό Ράλλυ!