Ολοκληρώθηκε το πρώτο σκέλος του 4ου Φθινοπωρινού Ράλλυ Αμαρύνθου με τους επί σειρά ετών Κυπελλούχους ασφάλτου, Νίκο και Δημήτρη Καρπάνο (Mitsubishi Lancer Evo X) να προηγούνται. Το Πατρινό πλήρωμα, αν και ξεκίνησε προσεκτικά, επιτέθηκε στο δεύτερο πέρασμα από τον Πισσώνα και βρίσκεται στην κορυφή του αγώνα, νιώθοντας όμως καυτή την ανάσα των αντιπάλων τους. Οι Τάκης Καμπύλης-Μάριος Τσαούσογλου που ήταν ταχύτεροι στην εναρκτήρια διαδρομή, ακολουθούν με τη διαφορά που τους χωρίζει από τους πρωτοπόρους να είναι μικρότερη του ενός δεκάτου (!) του δευτερολέπτου! Το πλήρωμα του Skoda Fabia S2000 έχασε πολύτιμα δευτερόλεπτα στη δεύτερη διαδρομή καθώς αντιμετώπισε πρόβλημα με την τρόμπα βενζίνης. Όπως καταλαβαίνετε, αναμένονται σκληρές μάχες στην Εύβοια την Κυριακή!

Οι Γιώργος Αναπολιωτάκης-Θανάσης Τσιούκας (Seat Ibiza Kit Car Evo 2) που συμπληρώνουν την πρώτη τριάδα δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη και αναμένεται να διεκδικήσουν τη νίκη την Κυριακή. Δεν κινούνται άσχημα οι τέταρτοι Λευτέρης Αλυγιζάκης-Μιχάλης Χατζηδάκης (Mitsubishi Lancer Evo IX), αν αναλογιστεί κανείς πως συμμετέχουν για πρώτη φορά στον αγώνα σε αντίθεση με τα πληρώματα που βρίσκονται εμπρός τους στην κατάταξη. Επέστρεψαν στο μπάκετ του Subaru Impreza N12 οι Γρηγόρης Νιώρας-Κωνσταντίνος Κακαλής και ακολουθούν στην πέμπτη θέση, εμπρός από τους πρωτοπόρους της δικίνητης κατηγορίας, Γιάννη και Γιώργο Γύζη με Renault Clio Williams που εντυπωσιάζουν για άλλη μια χρονιά στην Αμάρυνθο. Στην F2, πίσω από τους προαναφερθέντες βρίσκονται οι Παναγιώτης Μπίμπικας-Γιώργος Σκορδηλάκης (Volkswagen Golf) και οι «Αμερικάνος»-Παναγιώτης Κουκλιαμπής (Peugeot 106 S16).

Στην κατηγορία των ιστορικών, οι Παναγιώτης Παραδείσης-Κωνσταντίνος Ποιμενίδης (Ford Escort RS 2000 MKII) πέτυχαν την καλύτερη επίδοση και στα δύο περάσματα από τον Πισσώνα, έχοντας διαφορά 14 δευτ. από τους πρωτοπόρους του πρωταθλήματος, Ελευθέριο Μανδρούκα-Νίκο Τσάδαρη (Porsche 911 RSR). Την τριάδα συμπληρώνουν οι Γιάννης Καλαϊτζιάν-Μαριάννα Καλογηράτου (Fiat Ritmo 130 TC).

Στις 18.30 είναι προγραμματισμένη η πανηγυρική εκκίνηση στην Κεντρική Πλατεία Αμαρύνθου, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει, όπως κάθε χρόνο άλλωστε, πλήθος κόσμου, όλων των ηλικιών. Το σκέλος της Κυριακής περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές.

Απόστολος Παλάτος

Γραφείο Τύπου

Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ)

Attachments:
Download this file (SSGC02.pdf)SSGC02.pdf