press conf 1

Στο Παλαιό Δημαρχείο Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 22 Μαρτίου η Συνέντευξη Τύπου ενόψει της Ανάβασης Ριτσώνας, μιας ανάβασης που ανοίγει το φετινό πρωτάθλημα. Το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) με την πολύτιμη βοήθεια του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) συνεργάζονται για άλλη μια χρονιά, υποσχόμενοι έναν εξαιρετικό αγώνα που θα μείνει στην ιστορία. Η Ανάβαση Ριτσώνας συγκέντρωσε 117 συμμετοχές από όλη τη χώρα, ενώ αξίζει να αναφερθεί πως το μεγαλύτερο ποσοστό των οδηγών εμφανίζεται για πρώτη φορά σε ανάβαση! Το πρώτο σκέλος του αγώνα θα μεταδοθεί ζωντανά από το STAR Κεντρικής Ελλάδας, γεγονός που δίνει μεγαλύτερη αίγλη στη φετινή Ανάβαση Ριτσώνας!

Τους παρευρισκόμενους χαιρέτησε ο Δήμαρχος Χαλκιδέων κ. Χρήστος Παγώνης, δηλώνοντας πεπεισμένος πως η φετινή ανάβαση θα στεφθεί από απόλυτη επιτυχία: «Με μεγάλη χαρά, η πόλη της Χαλκίδας που πριν από λίγες ημέρες διοργάνωσε με επιτυχία το Θαλασσινό Καρναβάλι, θα φιλοξενήσει και την Ανάβαση Ριτσώνας. Είναι μια σημαντική και συνάμα ιστορική διοργάνωση που συγκεντρώνει οδηγούς και θεατές από όλη τη χώρα. Δεν είναι τυχαίο πως φέτος δήλωσαν συμμετοχή 117 οδηγοί, αριθμός μεγαλύτερος από τον περσινό. Ευελπιστούμε όλα να κυλήσουν ομαλά στη φετινή διοργάνωση και το 2017 ο αριθμός των αγωνιζομένων να είναι ακόμη μεγαλύτερος. Είμαστε βέβαιοι πως η ανάβαση θα είναι πετυχημένη, καθώς τα στελέχη του ΔΟΑΠΠΕΧ έχουν αποδείξει πολλάκις πως μπορούν να αντεπεξέλθουν σε μεγάλες διοργανώσεις. Όλοι οι δημοτικοί φορείς της πόλης στέκονται στο πλευρό της ανάβασης, με σκοπό ο φετινός αγώνας να είναι ο καλύτερος των τελευταίων ετών, από οργανωτικής άποψης.» Στη σύντομη ομιλία της, η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, κα. Κατερίνα Χαλιβελάκη ευχαρίστησε τους φορείς της Χαλκίδας που συνεργάζονται με το σωματείο για τη διεξαγωγή της ανάβασης: «Θέλω να ευχαριστήσω το Δήμο Χαλκίδας και το ΔΟΑΠΠΕΧ που μας έχουν βοηθήσει στο δύσκολο έργο της προετοιμασίας. Οι απαιτήσεις της Ριτσώνας είναι πολλές και χάρη στην αγαστή αυτή συνεργασία, θα μπορέσουμε να διοργανώσουμε έναν επιτυχημένο, ευελπιστούμε, αγώνα».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του Α.Σ.Μ.Α., κ. Μανώλης Χαλιβελάκης τόνισε τη σημασία της συνεργασίας του Σωματείου με τον Οργανισμό της Χαλκίδας, ευχαριστώντας παράλληλα όλους τους φορείς που βρίσκονται στο πλευρό της διοργάνωσης: «Είναι πολύ σημαντική για εμάς η παρουσία και η στήριξη του Δημάρχου Χαλκιδέων. Η βοήθεια από το ΔΟΑΠΠΕΧ είναι τεράστια, όπως τεράστια είναι και η Ανάβαση Ριτσώνας. Μετά την επιτυχία του 2015, έγινε μια προσπάθεια ώστε να διεθνοποιηθεί η διοργάνωση και σύντομα αναμένουμε απαντήσεις από τους αρμόδιους. Θέλω να ευχαριστήσω την Πρόεδρο του Οργανισμού, κα. Λίλιαν Ζλακώνη, τον κ. Μιχάλη Θαλάσση, έναν εκ των χορηγών του αγώνα και όσους εμπλέκονται με τη φετινή Ανάβαση Ριτσώνας. Από την πλευρά μας, σας διαβεβαιώνουμε πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διοργανώσουμε έναν επιτυχημένο αγώνα.»

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο αλυτάρχης, κ. Νίκος Κόγιας, ο οποίος αναφέρθηκε σε θέματα που αφορούν στο αγωνιστικό κομμάτι της Ανάβασης: «Όσον αφορά το σχεδιασμό του αγώνα, δεν έχει επέλθει κάποια αλλαγή σε σχέση με πέρυσι, ωστόσο δυστυχώς φέτος οι εγκαταστάσεις της Μηχανικής δεν θα είναι στη διάθεσή μας ώστε να φιλοξενήσουν τα πιτς, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μελών του ΔΟΑΠΠΕΧ. Το θετικό είναι πως οι μπαριέρες σε όλο το μήκος της διαδρομής έχουν αποκατασταθεί, κάτι που είναι αρκετά σημαντικό για την ασφάλεια όλων των εμπλεκομένων με την ανάβαση». Παράλληλα, υπογράμμισε το αυστηρό ωράριο κλεισίματος της διαδρομής και τις δύο ημέρες του αγώνα: «Και τις δύο ημέρες ο δρόμος θα κλείσει στις 09.00 για τους θεατές. Την Κυριακή, θα υπάρχει λεωφορείο λίγο πριν τα πιτς, το οποίο θα μεταφέρει τους θεατές στις 16 στροφές της Ανάβασης. Οι θεατές πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες της οργάνωσης και να κάθονται σε ασφαλή σημεία για να μην υπάρξει κάποιο απρόοπτο. Να σημειωθεί πως το βράδυ του Σαββάτου, 30 κλασικά αυτοκίνητα-αντίκες θα στολίσουν το παραλιακό μέτωπο της Χαλκίδας, ώστε ο κόσμος της πόλης να μπορέσει να τα θαυμάσει, ενώ την Κυριακή τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα θα διέλθουν από τη διαδρομή.»

Ο Υπεύθυνος Ασφαλείας του αγώνα, κ. Δημήτρης Καττής, αφού ευχαρίστησε το ΔΟΑΠΠΕΧ για την αμέριστη συμπαράσταση, τόνισε πως δεν έχει γίνει έκπτωση στα μέτρα ασφαλείας: «Όλη η δεξιά πλευρά της ανάβασης έχει θωρακιστεί και πολύ σύντομα θα αποκατασταθούν οι μπαριέρες και στην αριστερή πλευρά, με τοποθέτηση επιπλέον πασσάλων. Επίσης, θα τοποθετηθούν αμμόσακοι στις στροφές, καθώς και λάστιχα για να ενισχυθεί η ασφάλεια. Καμιά ανάβαση δεν έχει διεξαχθεί με τέτοια μέτρα ασφαλείας. Την Πέμπτη με ειδικό θαμνοκοπτικό θα βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο την κατάσταση της διαδρομής. Κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να διεξαχθεί ένας ασφαλής αγώνας. Έχουν εξασφαλιστεί δύο ασθενοφόρα και τρία γερανοφόρα οχήματα, ενώ θα έχουμε στη διάθεσή μας ειδικό απορροφητικό υλικό για τυχόν λάδια, το οποίο ευχόμαστε να μη χρειαστεί. Σημαντική συνεισφορά στην ασφάλεια έχουν η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκίδας , το ΕΚΑΒ , το Σώμα των Εθελοντών Σαμαρειτών και η Λέσχη Εύριπος 4x4. Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, οι τυχόν βροχοπτώσεις δεν μας φοβίζουν, καθώς είμαστε προετοιμασμένοι και εξοπλισμένοι.»

Ο διευθυντής του ΔΟΑΠΠΕΧ, κ. Φώτης Γκούνης, αποκάλυψε πως ο αγώνας θα έχει ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση: «Εξασφαλίσαμε ζωντανή τηλεοπτική μετάδοση μέσω του STAR Κεντρικής Ελλάδος, το οποίο θα μεταδώσει το πρώτο σκέλος της Κυριακής. Εμείς σαν ΔΟΑΠΠΕΧ, στηρίζουμε για άλλη μια χρονιά την ανάβαση, ώστε να αναβαθμιστεί ακόμη περισσότερο και η Χαλκίδα να αποτελέσει πόλο έλξης τόσο για θεατές, όσο και για αγωνιζόμενους. Μεριμνήσαμε, ώστε η ηχητική κάλυψη του αγώνα να ακούγεται μέχρι τα μέσα της διαδρομής και όχι μόνο στην αφετηρία, όπως συνέβαινε παλαιότερα, για την καλύτερη ενημέρωση των θεατών.» Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο κ. Μιχάλης Θαλάσσης, ένας εκ των χορηγών του αγώνα: «Η ανάβαση Ριτσώνας είναι η καλύτερη ανάβαση της χώρας και δεν θα μπορούσα παρά να μην τη στηρίξω, ώστε το ΑΣΜΑ να βγάλει εις πέρας τον αγώνα. Παρά τη δύσκολη κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας, προσπαθώ να βρίσκομαι δίπλα σε διοργανώσεις που διεξάγονται στη Χαλκίδα.»

Ενημερωθείτε για όλα τα τελευταία νέα της Ανάβασης Ριτσώνας, μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα και τη σελίδα στο Facebook.

Ιστοσελίδα αγώνα: http://agonistiko.gr/index.php/home/activity/25-ritsona-hillclimb-2016

Facebook: https://www.facebook.com/%CE%91%CE%BD%CE%AC%CE%B2%CE%B1%CF%83%CE%B7-%CE%A1%CE%B9%CF%84%CF%83%CF%8E%CE%BD%CE%B1%CF%82-1019125121461617/

Απόστολος Παλάτος

Γραφείο Τύπου

Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ)