press conference

Στο Παλαιό Δημαρχείο Χαλκίδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου, Συνέντευξη Τύπου ενόψει του 2ου Dirt Games ΑΣΜΑ, ενός αγώνα που πραγματοποιείται από το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (ΑΣΜΑ) με την πολύτιμη βοήθεια του Δημοτικού Οργανισμού Άθλησης, Πολιτισμού & Περιβάλλοντος Χαλκίδας (Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ.) και του Δήμου Χαλκιδέων. Ο αγώνας είναι ο τρίτος γύρος του Dirt Games Challenge, ενός νεοσύστατου θεσμού που έχει μαγνητίσει τα βλέμματα αρκετών οδηγών με το «καλημέρα»!

Ο Δήμαρχος Χαλκιδέων, κ. Χρήστος Παγώνης, αφού καλωσόρισε τους παρευρισκομένους, ευχαρίστησε το Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού που επέλεξε και πάλι την περιοχή της Χαλκίδας για το 2ο Dirt Games ΑΣΜΑ: «Θέλω να ευχαριστήσω το ΑΣΜΑ που για δεύτερη συνεχή χρονιά, στην Πίστα Μηχανοκίνητου Αθλητισμού του Δήμου Χαλκιδέων διεξάγεται ένας αγώνας με πανελλήνιο ενδιαφέρον. Δεν σας κρύβω πως έχουμε σχέδια για τη συγκεκριμένη πίστα, επιθυμώντας να κατασκευάσουμε μόνιμες εγκαταστάσεις και να φιλοξενήσουμε περισσότερες εκδηλώσεις στο μέλλον, γεγονός που θα έχει ευεργετικές συνέπειες για το Δήμο. Είμαι βέβαιος πως ο αγώνας θα στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και για άλλη μια φορά, η Χαλκίδα θα γίνει το επίκεντρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου και τον ΔΟΑΠΠΕΧ, καθώς επιδεικνύουν ζήλο, καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια σε αντίξοες συνθήκες ώστε να διοργανωθεί ένας πετυχημένος αγώνας». Στη συνέχεια, το λόγο πήρε η πρόεδρος του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., κα. Λίλιαν Ζλακώνη: «Στόχος μας είναι να φέρουμε κόσμο στην πόλη, μέσα από αθλητικά, όσο και από πολιτιστικά δεδομένα και πιστεύω πως το έχουμε καταφέρει ως ένα βαθμό. Είναι πολύ σημαντικό για τη Χαλκίδα να φιλοξενεί για δεύτερη χρονιά το Dirt Games ΑΣΜΑ και είμαι πεπεισμένη πως και η φετινή διοργάνωση θα είναι πετυχημένη.», ήταν τα λόγια της κα. Ζλακώνη. Τη σημασία της βοήθειας τόσο του Δήμου Χαλκιδέων, όσο και του ΔΟΑΠΠΕΧ για το όλο εγχείρημα, επισήμανε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 2ου Dirt Games ΑΣΜΑ, κ. Νίκος Κόγιας: «Εκ μέρους του σωματείου, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Δήμαρχο Χαλκιδέων, κ. Παγώνη και στην Πρόεδρο του Δ.Ο.Α.Π.ΠΕ.Χ., κα. Ζλακώνη, καθώς έχουν αγκαλιάσει το όλο εγχείρημα για μια ακόμη φορά. Ο φετινός αγώνας συγκέντρωσε 35 ποιοτικές συμμετοχές, με τις χωμάτινες φόρμουλες να κλέβουν την παράσταση με το θέαμα που θα προσφέρουν. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και οι καιρικές συνθήκες θα είναι ιδανικές.». Ο Αλυτάρχης του αγώνα, κ. Δημήτρης Καττής τόνισε: «Το 2ο Dirt Games ΑΣΜΑ θα διεξαχθεί στην Πίστα Π.Ε.Ι. Δοκού στη Χαλκίδα, η χιλιομετρική απόσταση της οποίας είναι 2300 μέτρα. Κάθε αγωνιζόμενος είναι υποχρεωμένος να πραγματοποιήσει 4 γύρους και στην τελική κατάταξη θα προσμετρήσουν οι 3 ταχύτεροι χρόνοι εξ αυτών. Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος, έχουμε καταβάλει προσπάθεια ώστε οι φίλοι του αθλήματος να απολαύσουν με ασφάλεια το θέαμα που θα προσφέρουν οι 35 συμμετέχοντες.»

Ο κ. Κωνσταντίνος Σταύρου, μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής δήλωσε: «Ευχαριστούμε πολύ την πόλη της Χαλκίδας που μας αγκάλιασε και πάλι. Εμείς σαν θεσμός Dirt Games πραγματοποιήσαμε τον πρώτο μας αγώνα στον ίδιο χώρο τον περσινό Δεκέμβρη και ζητήσαμε από την ΟΜΑΕ να κάνουμε 4 αγώνες υπό την ονομασία του Dirt Games Challenge. Μας δόθηκε η δυνατότητα να πραγματοποιήσουμε 2 αγώνες στην Πελοπόννησο, με τον αγώνα της Χαλκίδας α αποτελεί τον τρίτο γύρο του θεσμού. Σε 3 εβδομάδες περίπου θα διεξαχθεί ο τελευταίος αγώνας στα Μέγαρα. Η πίστα δεν υπέστη ζημιές όλο αυτό το διάστημα, με εξαίρεση τη δημιουργία νεροφαγωμάτων σε ορισμένα σημεία, τα οποία θα επιδιορθώσουμε με τα μηχανήματα που μας παραχωρήθηκαν.» Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο κ. Μιχάλης Θαλάσσης, ιδιοκτήτης της εταιρείας MyKteo που είναι χορηγός του αγώνα: «Χαίρομαι που αυξάνονται οι διοργανώσεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην περιοχή της Χαλκίδας. Έχοντας ιδιαίτερη αγάπη για το αυτοκίνητο, δεν θα μπορούσα να μη στηρίξω άλλη μια διοργάνωση στην περιοχή μας.» Ο κ. Γιάννης Χεκιμιάν, εκπρόσωπος της Subaru Πλειάδες Motors που στηρίζει τον αγώνα, δήλωσε: «Πιστεύουμε πάρα πολύ στο θεσμό του Dirt Games Challenge, αναγνωρίζουμε την εγκυρότητα και τη σοβαρότητα του ΑΣΜΑ και γι’ αυτό το λόγο στηρίζουμε τον αγώνα. Την Κυριακή θα υπάρχει ένα Subaru Test Drive Camp στο οποίο όλοι οι φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού που θα προσέλθουν για να απολαύσουν το θέαμα, θα έχουν τη δυνατότητα να οδηγήσουν τα νέα Subaru Forester σε συνθήκες εκτός δρόμου.» Από την πλευρά του, ο τεχνικός σύμβουλος του ΔΟΑΠΠΕΧ, κ. Πανταζής Ρούσσος στη σύντομη ομιλία επικεντρώθηκε στη σημασία ενός τέτοιου γεγονότος στη Χαλκίδα, υπογραμμίζοντας πως η Ευβοιακή πόλη είναι έτοιμη να υποδεχθεί το 2ο Dirt Games ΑΣΜΑ. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση στους θεατές να μεριμνήσουν ώστε η πίστα να παραμείνει καθαρή και μετά το τέλος του αγώνα.

Ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος των αυτοκινήτων θα πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής 22 Οκτωβρίου, από τις 08.30 έως τις 10.00 στην πίστα που βρίσκεται στη θέση ΠΕΪ Δοκού Χαλκίδος. Στη συνέχεια (10.30) και κατόπιν της υποχρεωτικής ενημέρωσης των αγωνιζομένων, θα ξεκινήσει ο αγώνας.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για τους θεατές! Σας περιμένουμε!

Απόστολος Παλάτος - Γραφείο Τύπου

Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.)