dt5Παρουσία πλήθους κόσμου και τοπικών αρχόντων, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η πανηγυρική εκκίνηση της 3ης έκδοσης του Φθινοπωρινού Ράλλυ Αμαρύνθου. Στην Πλατεία της παραλιακής κωμόπολης της Εύβοιας, διήλθαν από τη ράμπα 29 πληρώματα, καθώς οι Κούλης-Σουλάνης εγκατέλειψαν την προσπάθειά τους στην ειδική του Πισσώνα που προηγήθηκε το Σάββατο.


Για άλλη μια χρονιά, η Αμάρυνθος αγκαλιάζει τον αγώνα, με την τοπική κοινωνία να δίνει βροντερό παρών στην εκκίνηση του αγώνα. Ευχάριστη νότα έδωσαν οι ζωγραφιές των μαθητών της Αμαρύνθου, που κόσμησαν με την παρουσία τους την πλατεία.
Αύριο τα πληρώματα ρίχνονται και πάλι στη μάχη στις 10.23 και ύστερα από δύο περάσματα από τις ειδικές Γυμνό και Τραχήλι, θα τερματίσουν στην Πλατεία Αμαρύνθου στις 16.00. Οι απονομές θα λάβουν χώρα στον ίδιο χώρο στις 18.00.


Οι πρωταγωνιστές της πρώτης ημέρας δήλωσαν:


Π. Καμπύλης: Κινηθήκαμε φυλαγμένα, καθώς ακόμη μαθαίνουμε το αυτοκίνητο. Η ειδική ήταν επικίνδυνη και χαιρόμαστε που τερματίσαμε. Ο αγώνας στην ουσία ξεκινάει αύριο.


Γ. Φιλιππίδης: Κάναμε λάθος επιλογή ελαστικών στην ειδική του Πισσώνα, καθώς χρησιμοποιήσαμε στεγνά ελαστικά μπροστά και βρόχινα πίσω. Ευτυχώς που φτάσαμε στον τερματισμό. Αύριο, ελπίζουμε με σωστή επιλογή να κινηθούμε πιο σβέλτα.


Ι. Τασιόπουλος: Έκανα σωστή επιλογή ελαστικών, κάτι που δικαιολογεί την πολύ καλή επίδοση. Χρησιμοποίησα ελαστικά για στεγνό οδόστρωμα και η επιλογή μου απέδωσε. Αύριο θα τρέξουμε σε γνώριμες ειδικές, καθώς χρησιμοποιήθηκαν και στον περσινό αγώνα. Σκοπεύουμε να κινηθούμε στον ίδιο ρυθμό.


Το πρωί στις 10.23 θα ξεκινήσει το αγωνιστικό μενού της Κυριακής με τις 6 ειδικές διαδρομές, συνολικού μήκους 66.21 αγωνιστικών χιλιομέτρων.


Απόστολος Παλάτος
Γραφείο Τύπου
Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (Α.Σ.Μ.Α.)