10359038 701528483254427 4502438225032126356 o

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου η πανηγυρική εκκίνηση του 1ου Ράλλυ Στερεάς Ελλάδος στη μαρίνα της Ιτέας. Όλα τα πληρώματα που αρχικά είχαν δηλώσει συμμετοχή πέρασαν τη ράμπα της εκκίνησης και είναι έτοιμα να ριχτούν στη μάχη το πρωί. Ιδιαίτερα χαρούμενοι που επιστρέφουν σε αγαπημένες, γνώριμες ειδικές εμφανίστηκαν οι οδηγοί, εστιάζοντας παράλληλα την προσοχή τους στη δυσκολία που παρουσιάζει η δεύτερη ειδική της ημέρας, το Δροσοχώρι.

Ας δούμε τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα:

Ι. Παπαδημητρίου: Η παλιά καλή επιτυχημένη συνταγή επαναλαμβάνεται φέτος. Έχουμε τρέξει αρκετές φορές εδώ, τόσο στο Ακρόπολις, όσο και στο Ευρωπαϊκό Ράλλυ ΕΛΠΑ. Σχεδιαστικά είναι ένας πολύ καλός αγώνας και οι ειδικές είναι σε εξαιρετική κατάσταση. Επέλεξα το Ράλλυ Στερεάς Ελλάδος καθώς είναι μια ευκαιρία να δοκιμάσω πώς είναι τα αυτοκίνητα τελευταίας τεχνολογίας. Δύσκολα θα υπάρξει συνέχεια.

Λ. Κύρκος: Οι ειδικές διαδρομές είναι πολύ καλές, από τις καλύτερες χωμάτινες της Ευρώπης. Το Δροσοχώρι είναι σκληρό, αλλά πιστεύω θα τα καταφέρουμε. Θα κινηθούμε γρήγορα από την αρχή.

Γ. Νιώρας: Θα προσπαθήσουμε να μαζέψουμε το μέγιστο αριθμό πόντων. Σχεδιάζουμε να πάμε σβέλτα από την αρχή και να τερματίσουμε ψηλά. Το κακό είναι πως έχω να οδηγήσω από τον προηγούμενο αγώνα, καθώς δεν υπήρχε η δυνατότητα να γίνει κάποιο τεστ. Θα δούμε!

Γ. Φιλιππίδης: Πιστεύω μετά από τις πολλές ατυχίες που αντιμετωπίζουμε τελευταία, ο αγώνας μας επιτέλους να είναι trouble-free. Θα προσπαθήσουμε να το διασκεδάσουμε στις πολύ ωραίες αυτές ειδικές και να ανεβούμε και πάλι στη ράμπα το μεσημέρι της Κυριακής.

Κ. Χαλιβελάκης: Οι κλασικές Ακροπολικές ειδικές, όπως αυτές οι δύο, πάντα μας αρέσουν. Το Δροσοχώρι θα μας παιδέψει λίγο, καθώς έχει αρκετές φουρκέτες και είναι τεχνικό. Στόχος μας πάντα είναι η νίκη, αν και στο συγκεκριμένο αγώνα κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο, καθώς οι αντίπαλοί μας είναι σαφώς ισχυρότεροι. Το αυτοκίνητο είναι υποδεέστερο, αλλά πιστεύουμε πως θα το διασκεδάσουμε.

Κ. Κυριάκου: Δε βαθμολογούμαστε, οπότε το μόνο κίνητρο είναι να προσφέρουμε θέαμα και να το ευχαριστηθούμε. Δε νομίζω να κάνω κάποιον άλλο αγώνα στην Ελλάδα. Στην Κύπρο θα εμφανιστούμε στο CyprusRally που προσμετράει στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα το Σεπτέμβρη.

Π. Ζήσης: Τόσο οι Βωξίτες, όσο και το Δροσοχώρι είναι απαιτητικές ειδικές, αλλά όλοι πιστεύω πως θα το διασκεδάσουμε. Ο αγώνας θα είναι μια καλή προπόνηση για εμένα, καθώς έχω να εμφανιστώ σε από το 2008. Σκοπεύουμε να κάνουμε κι άλλους χωμάτινους αγώνες στο κοντινό μέλλον.

Κ. Αντωνίου: Αύριο θα κυνηγήσουμε την πρώτη θέση, καθώς στο Ακρόπολις δεν κινηθήκαμε όπως θέλαμε. Βέβαια, το θέαμα δε θα λείπει, γι’ αυτό καλώ τον κόσμο να ανεβεί στο βουνό.

“Pazonen”: Ήρθαμε στην Ιτέα για να περάσουμε καλά και να το διασκεδάσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει η βαθμολογία. Οι ειδικές είναι πανέμορφες, γνωστές Ακροπολικές, αλλά λίγο σκληρές.

Α. Αγγελόπουλος: Πιστεύω να το ευχαριστηθούμε και να τερματίσουμε. Σίγουρα η χαρά θα είναι διπλή έτσι και καταφέρουμε να φύγουμε νικητές. Είδωμεν!

«Άρμα»: Χαρακτηριστικό της ομορφιάς των ειδικών είναι ότι οι Βωξίτες χρησιμοποιούνται από τη δεκαετία του ’70. Οι καλές ειδικές καθώς και το όνομα της Ιτέας, φέρανε και αρκετές για την εποχή συμμετοχές. Στην κατηγορία μας μαζεύτηκαν πολλές συμμετοχές, μετά από πολύ καιρό. Βέβαια, στο δεύτερο πέρασμα πιστεύω πως θα αντιμετωπίσουμε ένα μικρό πρόβλημα, καθώς οι ειδικές θα έχουν σκαφτεί. Το όλο πακέτο είναι επιτυχημένο, καθώς στην Ιτέα μπορείς να συνδυάσεις την εκδρομή και το μπάνιο. Ο αγώνας πιστεύω θα πετύχει. Ίσως μία νυχτερινή ειδική το βράδυ του Σαββάτου να ήταν το κερασάκι στην τούρτα.

Γ. Κυπραίος: Οι δύο διαδρομές του αγώνα είναι καταπληκτικές. Το Δροσοχώρι είναι αρκετά απαιτητικό, ειδικά για εμάς τους δικίνητους, αλλά ελπίζουμε το 206 να αντέξει. Θα κινηθούμε με σκοπό να το ευχαριστηθούμε, να τερματίσουμε και να …κερδίσουμε τις εντυπώσεις!

Σ. Θεοχαρόπουλος: Προσωπικά, οι ειδικές μου φαίνονται σε κάποια σημεία βατές και σε κάποια άλλα δύσκολες. Ιδίως το ανέβασμα του Δροσοχωρίου στο τελείωμα θα μας δυσκολέψει. Ύστερα από δύο ράλλυ στη γειτονική Ρουμανία, ήρθαμε στην Ελλάδα για τρέξουμε σε εγχώριους αγώνες.

Το αυριανό μενού περιλαμβάνει 4 ειδικές διαδρομές, με την ειδική Βωξίτες, που είναι η εναρκτήρια, να εκκινεί στις 09.43. Let the battle begin!

Απόστολος Παλάτος
Αγωνιστικό Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού
Γραφείο Τύπου